Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende verzekeringen die van belang kunnen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de meest belangrijke verzekeringen:

  1. Opstalverzekering: Een opstalverzekering is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Deze verzekering dekt schade aan de opstal, oftewel het huis en alle daarbij horende zaken zoals de keuken, badkamer en tuin.
  2. Overlijdensrisicoverzekering: Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar wordt wel vaak aangeraden. Met deze verzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden niet met financiële problemen achterblijven als jij komt te overlijden. De verzekering keert dan een bedrag uit waarmee de hypotheek (deels) kan worden afgelost.
  3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is ook niet verplicht, maar kan wel belangrijk zijn. Als je arbeidsongeschikt raakt en daardoor jouw inkomen verliest, kan het lastig worden om de hypotheek te blijven betalen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert dan uit als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken.
  4. Woonlastenverzekering: Een woonlastenverzekering is vergelijkbaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar dekt ook de situatie waarin je werkloos wordt. Met deze verzekering zorg je ervoor dat de maandelijkse hypotheeklasten worden betaald als je geen inkomen meer hebt.

Wij adviseren je goed over welke verzekeringen voor jou van belang zijn en wat de kosten en dekkingen zijn.

Wil je meer weten: