profiteer van lage rente op de woningmarkt

Het kopen van een woning is een lucratieve investering! Ook al ga je er niet zelf wonen. Door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als je daarnaast de woning verhuurt, kunt je ook nog rekenen op een hoog rendement. Veel hoger dan de rente op een spaarrekening.

Verhuurhypotheek kosten en opbrengsten

Je betaalt uiteraard rente voor de hypotheek. Deze is iets hoger dan de ‘normale’ hypotheekrente. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je maandelijks huur ontvangt.

Verder kun je profiteren van de stijgende waarde van het onroerend goed. De lening en het pand vallen fiscaal in box 3. Als waarde voor box 3 dien je waarde van woning minus de lening op te nemen. De rente is niet fiscaal aftrekbaar maar de verhuuropbrengst is ook niet fiscaal belast als inkomen.Rendementen van 10% op het ‘geïnvesteerde’ vermogen zijn heel goed mogelijk. Met name in de steden.

Hoe werkt een verhuurhypotheek?

Je wilt gaan verhuren. Hoe werkt dit dan?

Stel; je hebt een eigen woning met een overwaarde van 100.000. Op deze overwaarde neem je een hypotheek. Rente 1,5%. Dan heb je 100.000 op je bankrekening staan. Vervolgens koop je een appartement voor 300.000. Je heb al een ton, je neemt een verhuur hypotheek van 200.000. Rente 2,5%.

Met deze 300.000 koop je het appartement. De huuropbrengsten zijn dan €15.000,- per jaar.

rekensom:

   
huur opbrengst 15.000
min exploitatie kosten (15% huur) 2.250
min rente 6.500
Winst 6.250

Wil je ook profiteren van lage rente op de woningmarkt?

Plan een gratis gesprek in waarbij wij een berekening maken in welke mate jij een beleggingspand kunt kopen.

Elke euro meer dan waard. Heel professioneel en Arnold zit er bovenop.

Ewout

Deskundig, legt het proces goed uit, kent de mogelijkheden, checkt de behoeften en regelt het

 

Patrick

Veel relevante hypotheek kennis en ervaring. Oplossingsgericht, betrouwbaar en handelt snel.

Oene

Het ging om hypotheken voor twee huizen kort na elkaar, 1 voor onze dochter, 1 voor onszelf. Erg ingewikkeld wat betreft financieringsmogelijkheden, belastingaspecten etc. Arnold is met zijn achtergrond als fiscalist daarom de perfecte adviseur

Marc de Lange

Jos heeft me goed geholpen. Hij is rustig en legt alles goed uit. Tijdens het traject heeft hij me ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Eindresultaat is dat ik een scherpe hypotheek heb!

Dick

Arnold heeft uitstekend de herfinanciering begeleid van een woning met significante overwaarde. Arnold schakelt snel, is deskundig, legt goed uit, en benaderd je op een manier die bij je past. Als je veel ervaring hebt, schakelt hij lekker snel door, maar als iets nieuw voor je is, neemt hij de tijd om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent. Ik raad Arnold Klamer van harte aan.

Toli
Je hoort veel verhalen van dure hypotheekadviseurs die in grote auto’s voor komen rijden om je te adviseren, gelukkig is dat bij Hello Hypotheek totaal niet het geval. We hebben een erg goede ervaring met Hello Hypotheek, alles werd ons duidelijk uitgelegd en voor vragen per mail/whatsapp kregen we altijd ruim binnen een dag antwoord of werden we direct opgebeld om de vraag te beantwoorden. En dat allemaal tegen een zeer scherpe prijs/kwaliteitsverhouding!
Overmars

Zeer klant vriendelijk, meedenkend en snelle opvolging. Erg tevreden met het resultaat!

Kris

Veelgestelde vragen

HelloHypotheek houd het simpel waardoor je alleen betaald voor het werk wat er echt gedaan moet worden.
Gemiddeld duurt een proces 6 tot 8 weken
Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur. Je moet de aanbieder er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis- en ervaringstoets te doen.

Tijdens een informatief gesprek brengen we jouw situatie in kaart en gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn. Aan de hand van deze mogelijkheden leggen wij je uit welke stappen er volgen.

Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op