Een vast contract is niet altijd een vereiste om een hypotheek af te sluiten. Ontdek de mogelijkheden voor een hypotheek zonder vast contract.

Flexwerkers en uitzendkrachten

Flexwerkers en uitzendkrachten kunnen nog steeds in aanmerking komen voor een hypotheek. Banken en geldverstrekkers kijken naar factoren zoals werkervaring, stabiliteit in inkomsten en toekomstperspectieven. Een positief trackrecord en een stabiel inkomen kunnen je kansen vergroten.

Zelfstandig ondernemers

Als zelfstandig ondernemer is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder vast contract. Geldverstrekkers kijken naar je winstcijfers van de afgelopen jaren en kunnen een gemiddelde nemen om je leencapaciteit te bepalen. Het hebben van een gedegen ondernemingsplan en financiële documenten is essentieel.

Tijdelijke contracten

Bij een tijdelijk contract is het nog steeds mogelijk om een hypotheek te krijgen, mits je in staat bent om een stabiel inkomen te tonen en aan andere criteria te voldoen. Geldverstrekkers kijken naar de duur van je tijdelijke contract en de mogelijkheid om het te verlengen. Het hebben van een buffer kan je kansen vergroten.

NHG-hypotheek

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan een optie zijn voor hypotheekaanvragers zonder vast contract. Met NHG heb je extra zekerheid en kun je mogelijk een lagere rente krijgen. Het hebben van een NHG-hypotheek kan je kansen vergroten, zelfs zonder vast contract.

Alternatieve hypotheekverstrekkers

Naast traditionele banken zijn er ook alternatieve hypotheekverstrekkers die flexibeler kunnen zijn bij het verstrekken van hypotheken aan mensen zonder vast contract. Deze hypotheekverstrekkers kunnen kijken naar andere factoren zoals betalingsgeschiedenis en persoonlijke omstandigheden.

Mogelijkheden op een rij

Een vast contract is geen absolute vereiste om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek aanvragen zonder vast contract biedt verschillende mogelijkheden, zoals flexwerkers, uitzendkrachten, zelfstandig ondernemers, mensen met tijdelijke contracten en NHG-hypotheken. Het is belangrijk om je financiële situatie goed voor te bereiden, documenten in orde te hebben en te zoeken naar hypotheekverstrekkers die openstaan voor hypotheekaanvragen zonder vast contract. Met de juiste voorbereiding en begeleiding kun je nog steeds je droomhuis realiseren.

Wil je meer weten: