Bezit jij samen met je (ex-) partner een huis met een hypotheek en gaan jullie scheiden of uit elkaar?

Scheiden is vaak een moeilijk en lastig proces. Op het eerste gezicht kan het misschien lijken dat één van beide partners niet in de huidige woning kan blijven wonen. Goed nieuws : vaak kan dit wel!
HelloHypotheek heeft slimme en creatieve manieren om dit te realiseren. Wij gaan verder waar andere adviseurs stoppen.

Wij weten precies welke wegen we moeten bewandelen om dit te kunnen regelen. Daarbij zorgen we ervoor dat je zo weinig mogelijk stress hebt van het regelen van de hypotheek.
Dit doen wij voor een zeer scherp tarief. Wij werken met de laagste kosten van Nederland.

Hypotheek en echtscheiding

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd en heb je een koophuis? Dan zijn jullie allebei voor de helft eigenaar van de woning. Ieder heeft een eigenwoningschuld. Deze is individueel en niet overdraagbaar.

Scheiden en hypotheek behouden

Als jullie uit elkaar gaan en één van de partners blijft in het huis wonen, dan zal hij of zij de helft van het huis van zijn ex moeten kopen. Hiervoor heb je vaak een nieuwe lening nodig. De bank gaat bij ‘scheiding en hypotheek’ na of de partner die in het huis wil blijven wonen voldoende inkomen heeft. Als dat geval is vind er ‘ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid’ plaats van de partner die ergens anders gaan wonen.

Hypotheek en echtscheidingsconvenant

In het echtscheidingsconvenant worden de afspraken vastgelegd betreffende wie de woning krijgt. Stel dat jij de woning krijgt toebedeeld, dan dient voor je ex partner ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid geregeld te worden. Voordat het echtscheidingsconvenant wordt getekend is het handig dat men nagaat of het inkomen van de blijvende partner voldoende is om de hypotheek over te kunnen nemen. Dit gaat in veel bemiddelingstrajecten vaak fout.

Hello Hypotheek heeft veel ervaring binnen mediation trajecten en kan helpen dit te voorkomen. Wij kunnen jou vrijblijvend informatie geven.

Echtscheiding en nieuwe hypotheek

Stel er is voor je ex partner ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid geregeld. Dan kan jij in de oude woning blijven wonen. Je ex partner kan dan gewoon een nieuwe hypotheek krijgen. Hoeveel hypotheek hij/zij kan krijgen hangt af van zijn inkomen.

Scheiden en hypotheek behouden

Het is heel goed mogelijk om te scheiden en de hypotheek op 1 naam te zetten. Het beste is om de hypotheek aan te vragen vragen tijdens scheiding. Het dringende advies is om tijdens het mediationtraject of als jullie de echtscheiding via eigen advocaten regelen, ook gelijk een hypotheekadviseur te raadplegen. Bij het vaststellen van alimentatie kan dan rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat jij bij ‘ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid lening’ in het huis kunt blijven wonen.

De bank gaat dan na of jij voldoende inkomen hebt om de hypotheek op jouw naam te zetten. Daarvoor kunnen soms hele gunstige regelingen gelden. De regels van wat je maximaal kunt lenen zijn bij ‘regeling hypotheek bij scheiding’ soms gunstiger vergeleken met de regels bij een nieuwe hypotheek. Wij berekenen voor jou wat de maximale hypotheek is en wat je maandlasten gaan worden.

Elke euro meer dan waard. Heel professioneel en Arnold zit er bovenop.

Ewout

Deskundig, legt het proces goed uit, kent de mogelijkheden, checkt de behoeften en regelt het

 

Patrick

Veel relevante hypotheek kennis en ervaring. Oplossingsgericht, betrouwbaar en handelt snel.

Oene

Het ging om hypotheken voor twee huizen kort na elkaar, 1 voor onze dochter, 1 voor onszelf. Erg ingewikkeld wat betreft financieringsmogelijkheden, belastingaspecten etc. Arnold is met zijn achtergrond als fiscalist daarom de perfecte adviseur

Marc de Lange

Jos heeft me goed geholpen. Hij is rustig en legt alles goed uit. Tijdens het traject heeft hij me ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Eindresultaat is dat ik een scherpe hypotheek heb!

Dick

Arnold heeft uitstekend de herfinanciering begeleid van een woning met significante overwaarde. Arnold schakelt snel, is deskundig, legt goed uit, en benaderd je op een manier die bij je past. Als je veel ervaring hebt, schakelt hij lekker snel door, maar als iets nieuw voor je is, neemt hij de tijd om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent. Ik raad Arnold Klamer van harte aan.

Toli
Je hoort veel verhalen van dure hypotheekadviseurs die in grote auto’s voor komen rijden om je te adviseren, gelukkig is dat bij Hello Hypotheek totaal niet het geval. We hebben een erg goede ervaring met Hello Hypotheek, alles werd ons duidelijk uitgelegd en voor vragen per mail/whatsapp kregen we altijd ruim binnen een dag antwoord of werden we direct opgebeld om de vraag te beantwoorden. En dat allemaal tegen een zeer scherpe prijs/kwaliteitsverhouding!
Overmars

Zeer klant vriendelijk, meedenkend en snelle opvolging. Erg tevreden met het resultaat!

Kris

Veelgestelde vragen

HelloHypotheek houd het simpel waardoor je alleen betaald voor het werk wat er echt gedaan moet worden.
Gemiddeld duurt een proces 6 tot 8 weken
Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur. Je moet de aanbieder er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis- en ervaringstoets te doen.

Tijdens een informatief gesprek brengen we jouw situatie in kaart en gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn. Aan de hand van deze mogelijkheden leggen wij je uit welke stappen er volgen.

Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op