Er zijn verschillende kosten die gepaard gaan met het afsluiten van een hypotheek. Hieronder vind je een aantal van de meest voorkomende kosten:

  1. Hypotheekadvieskosten: dit zijn de kosten voor het advies dat je krijgt van een hypotheekadviseur of -makelaar. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de adviseur en de complexiteit van je situatie.
  2. Notariskosten: deze kosten worden in rekening gebracht voor het opstellen en registreren van de hypotheekakte.
  3. Taxatiekosten: de bank zal het huis dat je wilt kopen laten taxeren om de waarde te bepalen. De kosten voor deze taxatie zijn voor jou als koper.
  4. Afsluitprovisie: dit is een vergoeding die de bank kan vragen voor het verstrekken van de hypotheek. Dit is meestal een percentage van het hypotheekbedrag en kan oplopen tot een paar duizend euro.
  5. Overige kosten: er kunnen ook andere kosten in rekening worden gebracht, zoals kosten voor het aanvragen van een NHG-garantie, administratiekosten, kosten voor het opvragen van documenten, etc.

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van de totale kosten van je hypotheek en bij het bepalen van je maximale hypotheekbedrag. Wij helpen je graag om de beste en voordeligste hypotheekaanbieder te vinden.

Wil je meer weten: