Als je een hypotheek hebt afgesloten en je wordt werkloos, dan kan dit financiële consequenties hebben voor het betalen van de hypotheeklasten. Het is daarom belangrijk om te weten wat je in zo’n situatie kunt doen.

Als je werkloos wordt, kun je in aanmerking komen voor een WW-uitkering. Deze uitkering is bedoeld als tijdelijke inkomensondersteuning om de periode van werkloosheid te overbruggen. De hoogte van de WW-uitkering is afhankelijk van jouw arbeidsverleden en kan maximaal 2 jaar duren.

Als je een hypotheek hebt afgesloten, dan heb je waarschijnlijk een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Deze verzekering keert uit bij overlijden van de verzekerde. Sommige overlijdensrisicoverzekeringen hebben ook een werkloosheidsclausule. Dit betekent dat de verzekeraar gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 12 maanden) de hypotheeklasten kan overnemen als je werkloos wordt. Het is belangrijk om te controleren of jouw verzekering een dergelijke clausule bevat.

Daarnaast kun je mogelijk gebruik maken van een betaalpauze of betalingsregeling bij de hypotheekverstrekker als je tijdelijk niet in staat bent om de hypotheeklasten te betalen. Dit is echter afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheekverstrekker en de situatie waarin je verkeert.

Als je werkloos bent, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de financiële gevolgen op te vangen. Wij helpen hierbij en adviseren je over de verschillende opties.

Wil je meer weten: