Als je een studieschuld hebt, kan dit invloed hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. Dit komt doordat een studieschuld als een financiële verplichting wordt gezien die je hebt naast je hypotheek.

Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt gekeken naar je inkomen, je financiële verplichtingen en je levensstijl. De studieschuld wordt hierbij ook meegenomen als een verplichting die je hebt en die maandelijks terugkomt. Hoe hoger je studieschuld, hoe lager het bedrag is dat je kunt lenen voor een hypotheek.

Het is belangrijk om bij het aanvragen van een hypotheek altijd te vermelden dat je een studieschuld hebt. Dit kan namelijk van invloed zijn op de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen en op de rente die je moet betalen. Ook is het belangrijk om te weten dat je studieschuld nog van invloed kan zijn op de hoogte van je maandlasten voor de hypotheek, omdat je elke maand verplicht bent om een deel van je studieschuld af te lossen. Het is daarom verstandig om de hoogte van je studieschuld mee te nemen in je financiële planning bij het bepalen van je maximale hypotheek en maandlasten.

Wil je meer weten: